فهرست سرتیترهای این نوشته:
جایگاه کبد در بدن:
کبد قسمتی از دستگاه گوارش است که با ترشح مواد مختلف، در هشم مواد غذایی دخالت دارد. کبد بزرگترین غذه بدن است و مانند یک کارخانه شیمیایی است که وظیفه تولید، تغییر، انبار کردن و دفع مواد را به عهده دارد.
وزن این عضو در بدن یک فرد بالغ حدود ۲ درصد از کل وزن بدن اوست.
پس از جذب مواد غذایی توسط دستگاه گوارش، این مواد مغذی وارد خون می شوند و این خون که حاوی مواد غذایی است مستقیماً به کبد می رود. برخی از این مواد مغذی در کبد ذخیره می شوند و برخی دیگر به سایر مواد مورد نیاز بدن تبدیل می شوند.
کبد از چه ساخته شده است؟
کبد از مجموعه سلول های کبدی، عروق خونی و مجاری صفراوی تشکیل شده است. رگ های سلول های کبدی، مواد غذایی هضم و جذب شده به خون را از روده ها به سلول های کبدی می رساند. مواد دفعی و ترشحی کبد نیز از طریق مجاری صفراوی به کیسه صفرا می ریزد.
وظیفه کبد در بدن چیست؟
کبد نقش بسیار مهمی در ساخت گلوکز و پروتئین در بدن دارد. این عضو با تولید و ترشح صفرا نیز نقش مهمی در هضم و جذب چربی ها از دستگاه گوارش بر عهده دارد. صفرا، مایعی زردرنگ است که در کیسه صفرا ذخیره شده و هر زمان که برای فرایند هضم به آن نیاز باشد، با انقباض کیسه صفرا به داخل لوله گوارش ترشح می شود.
روش تشخیص بیماری های کبد :
تشخیص بیماری کبدی:
تشخیص بیماری های کبدی نیاز به انجام آزمایشات خون و بررسی های تکمیلی دارد. باید به این نکته توجه داشت که گاهاً با انجام سونوگرافی شکم، برخی از بیماری های کبدی را نمی توان تشخیص داد؛ چراکه این عضو در مراحل ابتدایی بیماری تغییر فیزیکی ملموسی ندارد؛ اما در مراحل انتهایی و دیررس بیماری با لمس آن و معاینه شکم می توان تغییر فیزیکی آن را تشخیص داد که در صورت بروز اینچنین حالت، بیماری به مراحل خطرناک خود رسیده است.
۱ دیدگاه. Leave new
مقاله خوبی بود. ممنون